Get Adobe Flash player

Usluga topljenja pčelinjeg saća

 

Za sve pčelare koji žele više!

 

 

“ Pčelarstvo Žugec “

Nudi vam uslugu rastapanja saća, zaperaka i slično, kao i rastapanje saća na okvirima bez isjecanja saća i žice LR, AŽ, DB, Farar. Kvalitetnom i suvremenom tehnologijom u topioniku na paru sa automatskom regulacijom i kontrolom temperature u potpunosti od inox materijala. Kvalitetno i brzo topljenje pod parom i velikim pritiskom uz istovremeno prešanje tropa kako bi sav vosak izašao iz njega a pčelar dobio puno više voska od uobičajenih metoda rastapanja. Mogućnost rastapanja u bilo koje doba godine i na bilo kojim temperaturama u gotov i čist proizvod tj. Vosak.

 

 

Svakim danom sve je više pčelara koji muku muče sa rastapanjem starog i dotrajalog saća. Nakon uživanja u upravljanju pčelarskom proizvodnjom, vrcanja meda i razrojavanja društava treba se uhvatiti u koštac sa saćem, pokidanim zapercima, matičnjacima i naravno voštanim poklopcima koje smo dobili kod odklapanja okvira sa medom netom prije samog vrcanja. Vosak, vosak je nužna potreba svakog pčelara te svaki pčelar teži tome da bi dobio što veću kolićinu voska kojeg će zamjeniti za satne osnove i na taj način pomladiti strukturu pčelinjeg gnijezda, spriječiti napade moljca i razne bolesti. Svaki pčelar zna da je put od starog saća do čistog voska (isjecanja saća sa okvira , rastapanja, pročišćavanja, hlađenja i opet čišćenja) iznimno dugi proces koji ovisno od broja zajednica kojima pčelar pčelari, koje metode i tehnologije pčelarenja koristi može trajati satima a vrlo često i danima. Zbog  iznimno visokih cijena kvalitetnih topionika od inoxa koji vrlo brzo i kvalitetno rastapaju saće i pretvaraju ga u kvalitetan vosak. Upravo iz razloga visokih cijena većina manjih pčelara do 50 -60 košnica odlučuje se za jeftiniju varijantu sunčanog topionika. Upravo kod takovog izbora taj mukotrpan i dug postupak postaje još teži. Nedostaci ovakvog načina rada su da moraju biti lijepi i sunčani dani, topi se mala količina, vrlo je sporo i ne može se kontrolirati temperatura pa dolazi do pregrijavanja voska. Isto tako veliki postotak voska ostaje u tropu i čim padne temperatura ili se sunce odmakne pa nastane sjena i odmah se vosak u topioniku počne hladiti i stezati. Baš zbog toga mnogi pčelari stalno prate gdje sunce najjače i najduže grije, ali najčešće ga pomiču  nekoliko puta kako bi stalno bio na najboljem položaju. Drugi problem nastaje u velikom gubljenju vremena zamjenom okvira i čekanjem da se opet on rastopi pa sve ispočetka. Mnogima je problem što za to vrijeme mogu napraviti nešto drugo ili ako moraju nekud otići dok je lijepo sunčano vrijeme pa kad se vrate navečer prekasno je za topljenje i tad se opet odgađa za neki drugi put i tako često ode u nedogled sve dok nas ne pritisne potreba za satnim osnovama. No i nakon toga  nije gotovo, vosakm treba ponovo zagrijati pa razlijati i na kraju opet očistiti što kad se sve zajedno zbroji oduzima jako puno nepotrebnog vremena koje si moderni pčelari današnjice više ne mogu dozvoliti.

Uštedite svoje vrijeme, muku i novac, budite moderan pčelar i ostvarite dobivanje veće količine voska od iste količine saća , ne gubite vrijeme nepotrebno već se obratite sa povjerenjem provjerenom i pouzdanom “ Pčelarstvu Žugec” i svi vaši problemi biti će riješeni..

 

 

“ Pčelarstvo Žugec “ nudi vam brzu i kvalitetnu uslugu rastapanja sa istovremenim prešanjem pod visokim pritiskom i temperaturom u suvremenom inox topioniku po iznimno povoljnim cijenama ili uz mogućnost naplate u vosku, na vama je da izaberete želite li isjecati saće sa žicom ili bez žice ( inox žica ili pocinčana). Rastapamo i primamo sve ostalo što se može rastopiti kao što su zaperci, matičnjaci, voštani poklopci od odklapanja okvira kod vrcanja i najsitnije mrvice saća. Pčelarstvo Žugec također vam nudi mogućnost rastapanja starog saća sa cijelim okvirima bez rezanja žice ( LR, AŽ, DB, Farar) te se na taj način rješavate starog saća a žica vam opet ostaje na okviru te je potrebno dodati samo novu satnu osnovu i po potrebi dotegnuti žicu. Također se mogu rastopiti svi nečisti ostaci voska i tropa sa voskom iz sunčanih topionika. Rastapanje vršimo kada vama to odgovara prema dogovoru ( proljeće, ljto, jesen, zima )i kad prikupite sve što imate za rastopiti. Nakon rastapanja na vama je samo da dođete po gotov i pročišćen vosak te ga odmah možete nositi na zamjenu za satne osnove. Glavna odlika rastapanja saća kod pčelarstva Žugec je garancija da iz istog saća dobivate više voska  a saće (trop) u potpunosti ostane suho. Štedite dragocjeno vrijeme i novac.

 

Kontaktirajte nas i posjetite, uvjerite se u našu brzinu i kvalitetu usluge, veliki broj zadovoljnih pčelara korisnika naših usluga najbolji je dokaz  naše stručnosti i kvalitete.


Poštovani, usluga trenutno nije dostupna.